Mostar - Vrelo Bune - Sarajevo - Jahorina

OPIS PONUDE

Mostar – gradsko, kulturno, turističko središte hercegovačko-neretvanskog kantona. U vinorodnoj dolini Neretve, iznikao je grad pozantiji kao „kamena ruža“. Okružen je planinama Valež, Čabulja i Hum. Iz srednjeg veka datira Stari most, danas pod zaštitom UNESCA, kao prvi spomenik iz BiH.

Vrelo Bune – nalazi se nedaleko od Mostara i predstavlja jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u BiH. Vrelo iliti izvor reke Bune predstavlja jedno od najvećih u Evropi, gde izvor daje 30m kubnih vode u sekundi.

„ Vidiš, Sarajevo je srednjeg roda. Kao dete – zaigrano, prostodušno, naivno, lakoverno, detinjasto... Zato ono prvo i pruža ruke…” Đorđe Balašević. Osetite duh Orijenta udaljen samo 300km od Bg. Sarajevo je administrativno, kulturno, političko i univerzitetsko sedište BiH. Smešten je naobroncima planine Trebević, danas vrlo posećenog izletišta, a preseca ga reka Miljacka.

Jahorina – Jahorina pripada Dinarskom planinskom sistemu, smeštena u centralnom delu BiH, sa najvišim vrhom Ogorjelica sa 1916 m.nv. Dužina masiva je 30km. Gusta šuma i bogata vegetacija ćine ovu lepoticu utočištem od gradske žege. “Koliko je Jahorina planina, Siv je soko preletjeti ne može, a kamo li dobar junak na konju…” narodna pesma.


PLAN PUTOVANJA

Program putovanja:

Dan 1. Polazak iz Beograda u 22:00h sa P kod Mega Maxi (ex Tempo) na Adi. Noćnja vožnja prema Mostaru sa usputnim stajanjima radi obavljanja graničnih formalnosti i radi odmora.


Dan 2. Dolazak u Mostar u jutarnjim časovima, obilazak grada sa vodičem. Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija gde je po predanjima Stari most sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama Slobodno vreme do polaska za Vrelo Bune. Izvor Bune se nalazi na 10ak km udaljenosti od Mostara. Voda izvire iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnožju brda Hum. Pored samog izvorišta i pećine se nalazi Tekija, gradjevina sagradjena u starom Balkanskom stilu. Nije poznato da su je izgradili derviši, pripradnici barktašijskog reda. Slobodno vreme za forografisanje i piće. Nastavak puta ka Sarajevu. Po dolasku u Sarajevo odlazimo u centar Sarajeva, gde u pratnji stručnog vodiča obilazimo centar grada: Stup, Alipašinopolje, Grbavica, Marijindvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Baš čaršija, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga…Slobodno vreme za kafu i za fildžan,  šetnju ili individualne aktivnosti. Ne propustite da probate sarajevske ćevape, pite i bureke sa ručno razvučenim korama i na kraju da se zasladite nekom izvrsnom poslasticom poput baklave, tufahije i sl.! U predvečernjim časovima polazak za Jahorinu, snežnu kraljicu koja je bila domaćin Olimpijade 1984. Danas raspolaže sa preko 20km odlično pripremljenih skijaških staza, a preko leta je napravljeno veštačko jezero koje upotpunjuje boravak na Jahorini. Noćenje.


Dan 3. Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za kafu, samostalno istraživanje Jahorine. Polazak za Beograd u 15h. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

CENOVNIK

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.499,00rsd

TERMIN PUTOVANJA: 25.09. - 27.09.2020.
 

U cenu aranžmana je uračunato:

- Prevoz udobnim turističkim autobusom na datoj relaciji (audio, video, A/C)

- Razgledanje po programu u pratnji stručnog vodiča

- Usluge pratioca grupe

- Organizacioni troškovi  i vođstvo puta

- 1  Noćenje sa doručkom u višekrevetnim (1/3,1/4,1/5)  apartmanima na Jahorini (Jahorinski konaci)

 

U cenu aranžmana nije uračunato:

- Individualni troškovi putnika

- Putno zdravstveno osiguranje po uslovima Sava osiguranja

 SMEŠTAJ

Smeštaj:

Apartmani "Jahorinski konaci" su smešteni u samom centru Poljica, okruženi brojnim etno restoranima, kafićima, ski-rentalima i marketom. Nalaze se na samoj stazi Poljice na 1400m nadmorske visine, jednim delom sa pogledom na ski staze. Lokacija apartmana je idealna jer omogućava prilaz apartmanima vozilom i takođe je moguć režim ski in/out. U objektu se nalazi kafić sa fast food hranom kao sto su pizza, sendviči, uštipci sa kajmakom i slično, ski rental koji ujedno služi i kao skijašnica svim gostim objekta. Iznad objekta, a u neposrednoj blizini od glavnog ulaza, nalazi se očišćeni parking. Objekat poseduje sedam apartmana i pet studija, moderno opremljenih, prilagođeni su planinskom stilu, odišu toplinom i ugodni su za boravak u zimskim danima. Objekat je opremljen centralnim grejanjem, tv-om, total tv-om, WiFi internet signalom. Svaki od navedenih apartmana predviđen je za smeštaj do maksimalno 5 osoba. Apartmani se sastoje od kupatila sa tuš kabinom, tv, total tv, mini kuhinje sa posuđem, spavaće sobe i dnevnog boravka (mogucnost spavanja). Spavaća soba je dvokrevetna sa francuskim ležajem, a dnevni boravak se može koristiti za spavanje tri osobe na pomoćnim ležajima (konforne sofe i kauči na razvlačenje). Klubski sto u dnevnom boravku ujedno može služiti i kao trpezarijski sto. Apartmani su veličine 40 m2. Studija su predviđena za smeštaj do maksimalno četiri osobe. U svakom studiju nalazi se kupatilo sa tuš kabinom, tv, total tv, mini kuhinja, francuski lezaj sa dvije fotelje na razvlacenje koje sluze kao pomocni lezaji, a standardnih su dimenzija kreveta. Stolovi koji su postavljeni u dnevnom boravku izvrsno služe i kao zamena za trpezariju. Svaki studio je veličine 27 m2.

 

DODATNE INFORMACIJE

Popust:

- dete od 2 – 12 godina ima popust od 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u autobusu i ima krevet).

 

Uslovi i načini plaćanja aranžmana:

- Plaćanje se vrši u celosti u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

- 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja 

 

 

Kalkulacija rađena na bazi 40 plativih putnika i sa polaskom iz Beograda. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkazivanja putovanja ili korekcije cene.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Prestige Consulting research OTP 398/2020

Program br 1 od  02.09.2020.

 

PARTNERI